Elektrotechnieken – Tweede graad TSO

Je verwerft competenties met betrekking tot residentiële installaties (elektriciteit in woningen). Je leert procesmatig te denken en kwaliteitsvol te handelen.  Je leert je als technicus te bewegen tussen de opdrachtgever, ontwerper en uitvoerder. De taak van dergelijke technici is zowel uitvoerend als coördinerend of leidinggevend.

De basis wordt gelegd om naar de derde graad toe competenties te kunnen verwerven met betrekking tot industriële installaties, bordenbouw, automatisatie, schema-analyse, machinebouw en de meer complexe aspecten van residentiële installaties.

Via het herkennen, interpreteren, toelichten en verwerken van ontwerpen komen tot praktische realisaties. Daarnaast blijft er voldoende ruimte over om de uitvoeringsgerichte vaardigheden in te oefenen.

Je moet voldoen aan de instapvereisten van de tweede graad tso. Wie vooraf de basisoptie Mechanica-elektriciteit of Industriële wetenschappen volgde, heeft reeds kennisgemaakt met elektriciteit. Elke gemotiveerde leerling kan echter instappen, wat de vooropleiding ook was.

Na de tweede graad tso Elektrotechnieken is de meest logische keuze:
Elektrische installatietechnieken derde graad tso wanneer je kiest om technicus industriële elektrotechnische installaties te worden.