Elektromechanica – Tweede graad TSO

Je verwerft de competenties om wetenschappelijke wetmatigheden te formuleren die je dan aftoetst bij toepassingen in technologische realisaties.

Talenkennis en taalvorming is in deze studierichting een belangrijk aspect in functie van analyses en rapportering.

Je leert ontwerpen en gegevens verwerken met behulp van professionele software.

Door het opmaken van je eigen planning leer je verantwoordelijkheid opnemen.

Je leert inzichtelijk en creatief te denken en handelen, in het kader van het technologisch proces. Het theoretisch-technisch deel wordt wiskundig en wetenschappelijk onderbouwd. Uitvoeringstechnische aspecten staan in functie van concrete realisaties steeds met zin voor planning, kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Je moet voldoen aan de instapvereisten van de tweede graad tso. Wie vooraf de basisoptie Mechanica-elektriciteit of Industriële wetenschappen volgde, heeft reeds kennisgemaakt met belangrijke aspecten uit deze studierichting.

Elke leerling kan instappen, wat de vooropleiding ook was maar gezien het doorstromingskarakter zijn de algemene vakken en zeker taal en wiskunde belangrijke factoren in de oriëntering van de leerlingen naar deze studierichting. Bovendien is interesse hebben voor technologie en techniek een pluspunt.

Na de tweede graad tso Elektromechanica heb je vooral competenties verworven die het succesvol volgen van de studierichting Elektromechanica in de derde graad tso mogelijk maken. Deze studierichting is gericht op het doorstromen naar hoger onderwijs.