Oriënterende en observerende eerste graad met keuze-uren!

In de eerste graad kan je op onze school verkennen, proeven, ontdekken waar je sterk in bent en waar je interesses liggen. Zo kan je een goede studiekeuze maken op het einde van de eerste graad.

We bieden verschillende keuzes aan waaruit je zelf kan kiezen wat jou leuk, interessant of uitdagend lijkt. Deze keuze-uren volg je samen met leerlingen uit andere klassen.

onderwijsmodernisering_sl
HET EERSTE JAAR …

In het basispakket van 27 lesuren krijg je een degelijke algemene vorming zodat ook de keuze voor richtingen die onze school niet aanbiedt in de tweede graad mogelijk blijft. Zowel verdieping, uitdaging als ondersteuning geven we o.a. via co-teaching een plaats binnen dit basispakket.

Regelmatig brengen we de echte wereld binnen in de school en doorbreken we de opsplitsing in vakken door projectmatig vakoverschrijdend te werken.

… OP VERKENNING!

Voor iedere leerling voorzien we 3 lesuren engineering en je talenten en interesses kan je leren kennen tijdens de 2 keuze-uren. Je kiest zelf 2 modules en in een derde module maken we je ICT-vaardig.

WiskundeLab (1A)

wiskundelab

Factory Mechanica-Elektriciteit (1A/1B)

factory_mechanica_elektriciteit

WetenschapsLab (1A / 1B)

wetenschapslab

Factory Hout-Bouw (1A/1B)

factory_hout_bouw

ProgrammeerLab (1A/1B)

programmeerlab

ArtFactory (1B)

art_factory

1A

Voor leerlingen die het getuigschrift basisonderwijs behaalden en interesse hebben in een richting die voorbereidt op hoger onderwijs of arbeidsmarkt (finaliteit doorstroom en dubbele finaliteit).

1B

Voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs behaalden en interesse hebben in een richting die voorbereidt op de arbeidsmarkt (finaliteit arbeidsmarkt).