STEM Project: Design, Build, and Race your own 100% Electric Car. #GreenpowerBenelux

Greenpower Benelux is een STEM-project waarbij leerlingen hun eigen elektrische wagen kunnen bouwen en ermee racen. Er worden pakketten aangeboden om met leerlingen van het secundair onderwijs een eigen elektrische wagen (Formula 24) te bouwen. Verschillende technische vakgebieden op een interactieve en projectmatige manier samenbrengen, dat is de uitdaging.

Wij, leerlingen van 5 Industriële Wetenschappen, zijn dit jaar tijdens de lessen Engineering gestart met ons project Greenpower. In dit project hebben we onze elektrische aangedreven éénpersoonswagen opgebouwd. En dit is nog maar het begin van het project.

Volgend jaar zullen we deze wagen een ware upgrade geven. Samen met de afdeling Carrosserie en Lassen-Constructie maken we de wagen aerodynamisch. Onze afdeling, Industriële Wetenschappen, zal zorgen voor het ontwerp en via dataverwerking, met behulp van sensoren, een zo groot mogelijke actieradius proberen te bekomen.

Eind volgende schooljaar hopen we zo een goed resultaat neer te zetten tijdens de race van Evodays 2019.

-Ben Van Oevelen 5IW-

sl_greenpower_5iw