baltimore_aircoil_logo

Stage Italië

Onze stage in Italië was een geweldige ervaring, we hebben er echt van genoten om zoiets mee te kunnen maken, waarvoor we iedereen zeer dankbaar zijn. Het avontuur begon op vrijdagavond, we vertrokken naar het onbekende. Toen we aankwamen op de luchthaven konden we al meteen genieten van het warme weer. We vertrokken meteen richting het stadje waar we 2 weken zelf zouden moeten “overleven”. Na een korte passage bij het bedrijf merkten we direct dat dit bedrijf helemaal anders zou zijn dan het bedrijf in Heist. Toen we aankwamen bij de B&B waren we direct thuis in het stadje, het stadje had een heel warm en gezellige sfeer en dat maakte het verblijf daar zeer tof. De B&B zelf was knap ingericht en we hadden direct het gevoel dat we het daar wel gewoon zouden kunnen worden.

Maandag, D-day. We vertrokken op tijd naar het bedrijf om onze stage goed in te zetten. Bij aankomst werden we zeer hartelijk ontvangen. Na wat bespreken over hoe en wat hebben we een uitgebreide rondleiding doorheen het bedrijf gekregen. Tijdens de rondleiding merkte we dat de sfeer in het bedrijf wel anders lag dan wat we gewoon zijn in België. We hadden meteen de indruk dat de mensen daar veel vriendelijker zijn in de omgang, ze zeggen bijvoorbeeld altijd een goedendag en staan altijd klaar om te helpen met iets. Na de rondleiding doorheen het bedrijf waren we er klaar voor, we waren er klaar voor om de handen uit de mouwen te steken. Voor we mochten beginnen werden onze werkpakken gecontroleerd of ze wel geschikt waren, en na een snelle controle kwam de conclusie dat mijn werkpak niet aan hun eisen voldeed. Dit was iets wat ik niet verwacht had, dat ze de veiligheid zo belangrijk vonden.

Doorheen de week hebben we alle drie veel verschillende dingen mogen doen. Ik heb bijvoorbeeld op dag 1 aan de grote ponsmachine gestaan, aan de lasercutter en ik heb ook conventioneel gedraaid. Wat de lassers juist hebben gedaan weet ik niet, maar ik weet wel dat ze ook veel verschillende dingen mochten doen. Elke morgen mochten we ook deelnemen aan de ochtendmeeting van de teamleiders, hoewel dit in het Italiaans gebeurde vonden we dit toch zeer interessant om te zien hoe zij omgaan met problemen. Wat we opmerkelijk vonden aan deze meetings was dat ze altijd rechtstaand gebeurden, met de simpele reden dat ze daardoor sneller voorbij gingen. Op het einde van de stage konden we ook veel beter begrijpen waar ze het nu net over hadden en wat het probleem nu echt was, dit konden we in het begin absoluut niet.

Op technisch vlak hebben we niet heel veel bijgeleerd maar wel op vele andere vlakken, we leerden hoe we met mensen moesten communiceren die enkel Italiaans spraken. We leerden ook hoe we voor onszelf lekker konden koken zonder hulp van Jeroen Meus, want er was geen wifi in de B&B. De stage vloog echt voorbij door al onze positieve ervaringen. Het werk was leuk, de B&B was beter dan we hadden kunnen verwachten, het dorpje was zeer mooi en dan nog maar gezwegen van de bergen waar we ons tussen bevonden.

In naam van heel onze groep wil ik jullie bedanken om ons deze unieke kans te geven. We hebben zeer veel ervaring opgedaan die we in de loop van ons verder leven zeker nog zullen gebruiken.

 

  1. Volkaerts