SAM

Vandaag gaan Jens en Juul leerlingen van 6HT vertellen wat ze hebben gedaan.

Juul:

Ik ben terug geplaatst bij de afdeling om de profielen te beschermen tegen beschadiging. Er staat een machine waar je de rollen tape in kan steken en er vervolgens de profielen kan doorduwen met behulp van een elektrische motor. Sommige profielen moeten echter met de hand worden afgeplakt omdat deze een afwijkende vorm hebben die niet door de machine gaan. Als er een beschadiging is op het profiel dat er kan uitgezaagd worden, dan markeren we dit en snijden we achteraf de tape weg op deze plaats. Als de lak te erg beschadigd is, worden de profielen teruggestuurd naar de lakkerij.

Afgewerkte ramen worden goed ingepakt tegen beschadiging. Wanneer ze ingepakt zijn, worden ze ingeladen in de vrachtwagen. Ik heb meegeholpen bij het laden van de vrachtwagen. De ramen worden in de vrachtwagen vastgemaakt met tape op steunen om te vervoeren.

 

Jens:

Ik heb verder gewerkt met de zaagmachine. Ik heb eerst nog volgens de plannen gezaagd en daarna hebben we manueel stukken ingegeven om in een hoek te zagen van 45 graden en stukken in 67,5 graden. Een andere afdeling zal deze tegen elkaar lassen. Rond 10u ben ik naar de CNC gestuurd. Hier moet ik de CNC instellen en de stukken opleggen. Dan kan de CNC volgens bepaalde programma’s frezen. Zodra de ene kant van het stuk gefreesd is, draaien we de stukken om. Bij enkele stukken moet een andere frees geplaatst worden die niet in het gereedschapsmagazijn aanwezig is. Omdat er geen werk meer was voor de CNC ben ik naar de afdeling constructie gegaan. Toen heb ik dichtingstrips geplaatst.

Na het werk zijn Juul en Jens naar huis gegaan om aan het eten te beginnen. Matti en Matthias zijn ondertussen naar de winkel gereden om al enkele inkopen te doen.

Vandaag hebben we een stukje gemarineerd varkensvlees gegeten met daarbij wat rijst en gestoofde wortel, + ook nog wat groentjes.